zondag 22 december 2013

WML PLAS HEEL ( LIMBURG )





Vandaag 26 november op weg naar de WML plas in heel. Een drinkwaterplas die vooral s ‘winters veel bezoek krijgt van veel overwinteraars maar met name duikers. Evenals het vorig jaar zijn er weer ijsduikers te zien. Ook zitten er al een tijdje roodhalsfuten. De plas met kraakhelder water,  rondom begroeit met veel bes-dragende struiken, is ook in trek van allerhande andere vogels. Alle soorten vinken en  lijsters eten hier hun buik vol. Afgelopen winter hadden de Pestvogels hier ook halt gemaakt. De 7 kilometer lange rondtoer lang de plas is zomers en s ’winters heerlijk om te doen. Er is altijd wel wat te zien  voor een beginnende of ervaren vogelaar en de wandeling is ook nog gezond toe. Ik heb wat foto’s bij elkaar gezocht van de vogelwereld van deze plas.  





EEN VAN DE TWEE IJSDUIKERS











NA VEEL DUIKPARTIJEN EEN VIS VERSCHALKT



 Eerste kerstdag  vorig jaar bezochten pestvogels de rozenbottels rond de WML plas. S'morgens  op waarnemingen gezien uur later gezien. S' middags om 3 uur zijn ze weer doorgetrokken.




Voor het eerst gezien van zo dichtbij. Schitterende vogel in zijn geheel niet schuw constant etend en poepend.                                                      
Hier nog enkele vogels gefotografeerd op de WML plas.










ROODHALSFUUT  EN IN DE NEVEL EEN BLAUWE REIGER.




FUUT








Gezien:krooneenden ( foto ) , krakeenden, wilde eenden, grote zaagbekken,  meerkoeten, dodaars, tafeleenden, knobbelzwanen, roodborsten, goudvinken, merels, kramsvogels, kepen, vinken, groenlingen, brilduikers en aalscholvers. Waarschijnlijk is er de afgelopen jaren nog veel meer soorten gezien, een plas dus die je een keer bezocht moet hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten