woensdag 25 december 2013

KRAANVOGELS IN LIMBURG

Jaarlijks trekken er in het voorjaar en najaar duizenden kraanvogels over ons land op weg naar broedgebieden en of naar hun overwinteringsgebied. Omdat Limburg op hun trekroute ligt zien we ze met grote groepen voorbij trekken. Dit alles gebeurd in een bestek van enkele dagen. Weer en windrichting zijn mede bepalend wanneer de trek begint. Regelmatig landen grote of kleine groepen in onze provincie  om op te vetten. Dit wil zeggen veel voedsel eten om dan weer verder te kunnen vliegen.











In weert landen in maart dit 14 kraanvogels.Ze bleven er enkele dagen dus dit was een buitenkans om wat foto's te maken van deze geweldige vogels. Geweldig vanwege hun grootte maar zeker ook vanwege hun schoonheid.

In het najaar werd door Huub Crommentuyn 4 kraanvogels gezien in de Straelense hoek nabij Arcen. Deze kraanvogels deden zich tegoed aan de pas gerooide maiskolven. Ook het jaar ervoor werden er in deze buurt kraanvogels gespot. Een goede plek dus om wat energie bij te tanken voor hun verre reis. Ze zaten redelijk ver weg maar toch nog wat leuke foto's kunnen maken.




Aan de vleugels van de kraanvogel op de rechter foto kun je zien hoe groot ze zijn.

            Een gans vliegt mee hierdoor is de grootte van de kraanvogel duidelijk te zien.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten